Kevin
Favier

Strateeg Persuasion &
Design

Kevin Favier

Strateeg Persuasion &
Design

Als de clean desk policy nog niet bestond had Kevin Favier hem uitgevonden. Op zijn bureau geen stapels papier, rondslingerende kantoorartikelen of restanten van de lunch. Alleen het hoogst noodzakelijke. De Mac, het toetsenbord, de muis. Mens en machine. Al het andere is overbodig.

Een lege werkplek stemt tot nadenken. Over de design principes van Dieter Rams, de Persuasive Technology van BJ Fogg. De beïnvloedingsstrategieën van Robert Cialdini. En over hoe je al die inzichten kunt laten doorklinken in de totale gebruikerservaring.

'Ik ben op zoek naar essentiële vormen. Probeer elke interactie terug te brengen tot de kern. Van daaruit ga ik ontwerpen. Bezoekerspaden creëren, nadenken over conversie, hot triggers toevoegen. Ik onderzoek hoe kleine wijzigingen in de usability grote gevolgen kunnen hebben. Voor de verschillende tools die we gebruiken, voor de manier waarop we kijken naar de wereld om ons heen. Wat je daar als merk mee kunt? Meer dan je je nu nog kunt voorstellen. ‘Kan dat ook?’ Ja, dat kan ook. En er zit nog veel meer aan te komen…'